14. huhtikuuta 2013

Hiljaiselon katkaiseminen...


Nyt tuloo oikeen suurpostaus. Viimeksi ku on tullu päivitettyä blogia viime elokuussa (tais olla päivämäärä 4.8.2012). Mikä siinä onkin niin mahottoman hankalaa? Ja sitten vielä vaikiampaa ku tuota postattavaa on kertynyt. Tässä ei kyllä oo vieläkään kaikkia mitä tuon viime elokuun jälkeen oon ommellu, virkannu tai kutonu, ja osa näistä kuvista/tekeleistä taitaa olla vieläkin vanhempaa tuotantoa, jota en vain ole keriinny/saanu aikaaseksi tänne laittamaan.

Tässä on vuoden 2012 trullitusasut. Niksan asu on kaupasta ostettu merirosvoyökkäri. Tyttöjen asut ompelin, halusivat olla kissoja. Sitten vain kasvomaalit kasvoille ja menoksi. :)
Poitsun hai-paita kokoa 86cm. Hai-kankaan oon ostanut kangashamstereista. Paidan kaavana  muunneltu papana-kaava.
Iitun farkkuhame. Kuva ei nyt anna kunnon kuvaa siittä mimmoonen se on. Vyötäröllä on resori. Ihanan helppo ja  halpa mekko. Omat farkut saavat nyt koristaa molempia neitejä hameiden muodossa. Jenskullekin tällainen tuli tehtyä, mutta siitä en nyt tähän hätään löytänyt kuvaa.
Ottobren bubble pocket-kaavalla tehty mekko. Ihan en täysin tyytyväinen tähän ole, mutta käyttöön se silti meni. Ehkä sitten seuraava versio olis parempi. :)
Ottobren bubble pocket, lisäkuva
Niksan kesäpaita. Kuva viime kesältä.
Jenskun palapaita. Tätä on käytetty paljon. Yksi  neidin lempparipaidoista. Nyt näin melkein vuoden käytön jälkeen se on löytänyt tiensä takaisin tuonne ompelupöydälle. Hieman pitääs tehdä korjausompeleita.
Epäonninen jumpsuit Niksalle. Koko 86cm. Vetoketjun ja kanttauksen ompelu on niiiiiin hankalaa. Harjoittelua harjoittelua vaatiis, ku vaan löytääs taas aikaa moiseen puuhaan. Kuva siis takaapäin. edestä olevan kuva jätän nyt julkaisematta. Tää on paljon paremman näköönen näin päin. :D
Niksan paita Papana-kaavalla. Koko 86/92
Viime kevään pipoja, tyttöjen omat taitavat vieläkin mennä päähän.
Facebookin ompeluelämää ryhmän teettämästä keltaisesta taikametsästä tein Jenskulle hupullisen tunikan. Koko 110cm.
Iitulle hupullinen tunika ihanasta apila-velourista. Koko 134cm
Meidän perheen iskä sai isänpäivälahjaksi tällaaset bokserit. Kaavan piirtelin itse. Apuna käytin valmiita kaupan boksereita. Kaavat kyllä koki  monia muutoksia. 
Itselle velourtunika. Tunikaan olen kuvan ottamisen jälkeen lisännyt korkean pinkin resorin helmaan. Kaavat piirtelin omasta lemppari neulepaidasta joka oli jo ihan liian kamalaksi mennyt.  
Itselle joustofotee huppari. Tää on yks lempparipaidoista. Näitä pitääs tehdä lisää.
Iitulle perhos-paita. Koko134cm.
Niksalle traktoripaita. Koko 92cm
Niksa ja Niksan "Maatti"-asu. <3
Martti-applikaatio
Tämmöösiä oon tehnyt kaks. Molemmat meni samaan talouteen; toinen meni omalle ystävälleni ja toinen meni Iitun ystävälle. <3. Kaksin kertainen trikoopipo. Vuorena käytin mustaa trikoota.
Iitun trikoopaita. Koko 134cm. Halusin paitaan jotain muutakin kuin  vihreää runoratsua.  Ja tykkään kyllä kovasti lopputuloksesta!! <3 (Paidan olis kyllä voinu silittää enne kuvausta. Just nappasin sen pois kuivausrummusta.)
Tässä sitten taas vuoden 2013 trullitusasut. Batman ja Batgirlit. :)
Osallistuin FB-ryhmän etelä-pohojolaaset ompeloo ryhmän kolomansiin laneihin. Nyt oli toinen kerta ku pääsin mukaan. Ekat jouduin jättämään väliin. Viime kerralla sain aikaaseksi kolmet housut ja melkein valmiiksi asti paidan. Nyt oli hieman köyhempi saalis. En tokikaan kerinny olla edes koko aikaa paikalla mutta: Tässä oli siis mun ompelusaalis kolmansilta lainiilta. Ahkerampikin joskus oon ollut, mutta toki myös laiskempikin. :) Itseäni puollustaakseni piirtelin toki lisäksi vielä kaavat alempana olevaan Alina-mekkoon, leikkelin ne kankaasta, mutta ompelemisen jätin kotia.
Tein siis toisen pipon itselleni ja toinen meni Ystävälleni /työparilleni syntymäpäivälahjaksi. Tässä muutoon ystäväni Blogi: Marsipaanikeiju

Iitun Alina-mekko. Kaava Mekkotehdas-kirjasta. Suurentelin kaavan kokoon (noin) 134/140cm. Ihan ei tuo kangas laskeudu kuten toivoin, mutta josko se siitä kovalla käytöllä ja pesulla.


Nyt vois sitten lähteä siivoamaan tuota ompelunurkkausta.Tää projekti on odottanut tekijäänsä jo ihan liian kauan. Ei vaan oikeen oo ollu ennemmin tilaa/paikkaa minne nuo kaikki kasat olis siististä siirtänyt sivuun, odottamaan tekijäänsä. :) Sain idean jotta tyhjennän Isäni tekemän ison puisen laatikon ja nakkaan sinne siististi järjestykseen kaikki puuvillakankaat. Se mitä niille sielä laatikossa nyt oleville kymmenille kenkäpareille tapahtuu, on vielä mysteeri. :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommentoinnistasi :)